Meringues zijn allemansvrienden en breed inzetbaar. Aan de hand van de recepten in deze cursus leer je hoe je écht goede meringues maakt.

Na deze online cursus weet je...

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

€ 19,95

Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).

Inhoud van deze basiscursus Meringue maak je zo

Deze cursus bestaat uit 6 lessen (ondersteund door video’s) waarin je alles leert over meringue, van theorie tot handige tips en recepten.

In dit onderdeel leer je welke ingrediënten en factoren een rol spelen bij het maken van perfect schuim. We behandelen de rol van ei(witten) en vet, hoe je zorgt dat je schuim extra stabiliteit en stevigheid krijgt en waarom je beter fijne kristalsuiker kunt gebruiken voor de perfecte meringue.

Wat is Franse meringue, hoe maak je het en wat kun je er mee? Dat leer je in dit onderdeel.

Naast de Franse meringue is er ook de Zwitserse meringue. Het verschil zit ‘m in de structuur, maar hoe maak je deze variant? Dat leer je in deze les.

De laatste variant is de Italiaanse meringue! Deze maak je weer nét anders en zorgt voor een andere smaak. Hoe? Dat laten we je hier zien!

Wist je dat vegan meringue gemaakt wordt van aquafaba (ook wel kikkererwtenvocht)? Je gebruikt het als vervanger voor eiwit. Je kunt de vegan meringue op zowel de Franse, de Zwitserse of de Italiaanse manier maken. We geven je hier het recept.

Nu je weet hoe de perfecte meringue gemaakt wordt kunnen we verder aan de slag met recepten. Of je nou het liefst Franse, Zwitsers, Italiaans of vegan meringue bakt: je kunt hier eindeloos mee variëren. In deze les geven je graag wat recepten waar je alvast mee aan de slag kunt. Van een lemon meringue pie tot bokkenpootjes en schuimpjes. Dat wordt smullen!

recept  Rudolph van Veen 
receptvariaties Janneke Philippi fotografie eric van lokven, ernie enkelaar (portret) styling jan willem van riel bereidING eke mariËn productie trudelies schouten

Dit kun je verwachten!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).

lemon meringue pie
Taste August 2017 page 108-113
Know How - make the perfect lemon merinque pie
R Michelle Southan
P Jeremy Simons
S Kristen Wilson

Alvast een voorproefje...

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Over Delilah

4-1

Onze culinaire redacteur Delilah deelt in deze cursus haar passie voor koken en bakken. Ze staat het liefst de hele dag in de keuken. Haar specialiteit? Het eenvoudig uitleggen van basistechnieken, zodat jij meteen aan de slag kunt. Van cake tot (desem)brood en meringue, Delilah helpt je graag stap voor stap via de delicious.academy.

Foto: Marble Agency

Waarom delicious.academy?

FAQ

Zodra je je aanmeldt krijg je toegang tot het cursusplatform. Je kunt de online cursus overal volgen: op je telefoon, tablet of computer.

Op het besloten trainingsplatform vind je eenvoudig te volgen lessen die je in je eigen tempo kunt bekijken. Het is een veilige omgeving waarin je zelf in de beslotenheid van je eigen huis (of juist lekker onderweg in de trein) kunt werken aan je zelfontwikkeling wanneer het jou uitkomt.

Je hebt één heel jaar lang toegang tot de cursus. 

Je kunt op ieder moment met deze cursus beginnen. Goed om te weten: de video’s zijn eerder opgenomen, het is geen live masterclass waardoor je de lessen ieder moment en altijd kan volgen. 

Je hebt een jaar lang de tijd om de online cursus af te ronden. 

Heb je de cursus (of een deel) afgerond en wil je de cursus of een bepaalde les nog een keer terugkijken? Geen probleem, ook na afronding is de hele cursus van begin tot eind nogmaals te volgen. Wil je alleen een bepaalde les nog een keer bekijken? Ook dat kan!

Voor de meringue heb je een aantal basisingrediënten nodig waaronder eieren, suiker en citroensap (en aquafaba voor de vegan variant). Eventuele extra benodigdheden voor specifieke recepten worden vermeld bij de desbetreffende les.

 

Voor deze cursus wat betreft materialen heb je voor de Italiaanse meringue een thermometer nodig en voor een van de recepten een brander. Wat ook handig is om te gebruiken is een keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt, kun je het eiwit uiteraard ook met de hand kloppen.

Pak je kans en leer van een echte culinair expert via de delicious.academy! Waar wacht je nog op?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

€ 19,95

Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).