In deze delicious. basiscursus leer je alles over het bakken van zuurdesembrood. Van het maken van een starter, tot het bakken van je brood.

Na deze online cursus weet je...

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

€ 19,95

Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).

Inhoud van deze basiscursus Desembrood

Deze cursus bestaat uit 7 lessen (ondersteund door video’s) waarin je alles leert over zuurdesembrood, van theorie tot handige tips en recepten.

Een lekker desembrood bestaat eigenlijk maar uit 3 basisingrediënten: (rogge)meel of bloem, water en zout. Maar wat zijn de juiste verhoudingen? En welke alternatieven zijn er? Dat leer je hier!

Het geheim van een desembrood? Je gebruikt geen gist, maar maakt een desemstarter. Dit kost tijd, maar dan heb je wel wat! In deze les leer je hier alles over. Neem hier de tijd voor, want voordat je starter goed is, ben je zo een week verder.

In dit onderdeel leer je wat een voordeeg (ook wel ‘levain’) is en hoe je het maakt, wat autolyse is en hoe lang het deeg moet rijzen.

In deze les leer je hoe je het deeg het beste kunt vormen en inkerft om de prachtige patronen van een desembrood te krijgen. Ook leer je de verschillende manieren waarop je het brood kunt bakken. Van in de pan bakken, tot in een broodblik.

Wist je dat je ook een heerlijk glutenvrij zuurdesembrood kunt maken? In deze les leer je hoe!

Het testen op gaarheid kan lastig zijn, maar wij geven je graag tips! In deze les geven we je daarnaast extra mogelijkheden om je desembrood te pimpen. Denk aan een maisvariant, of decoreer je brood met zaden en pitten.  

Na al deze info kom je al een heel eind, maar mocht je nog met vragen zitten, vind je hier de meest gestelde vragen inclusief antwoorden.

Merijn Ontdekt, mediterraan brood bakken 10-2018
B+P Merijn Tol
R Vincent van der wolf & Merijn Tol
F Ernie Enkelaar
S Esther de Munnik

Dit kun je verwachten!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).

Ball of sourdough in a proving basket prior to baking. Sourdough bread is known for its characteristic flavour because  it does not use a conventional yeast as a rising agent, instead a fermented culture of flour and water is used. The resultant bread has a chewy texture and a crisp crust. Colour, vertical format with some copy space.

Alvast een voorproefje...

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Over Delilah

4-1

Onze culinaire redacteur Delilah deelt in deze cursus haar passie voor koken en bakken. Ze staat het liefst de hele dag in de keuken. Haar specialiteit? Het eenvoudig uitleggen van basistechnieken, zodat jij meteen aan de slag kunt. Van cake tot (desem)brood en meringue, Delilah helpt je graag stap voor stap via de delicious.academy.

Foto: Marble Agency

Waarom delicious.academy?

FAQ

Zodra je je aanmeldt krijg je toegang tot het cursusplatform. Je kunt de online cursus overal volgen: op je telefoon, tablet of computer.

Op het besloten trainingsplatform vind je eenvoudig te volgen lessen die je in je eigen tempo kunt bekijken. Het is een veilige omgeving waarin je zelf in de beslotenheid van je eigen huis (of juist lekker onderweg in de trein) kunt werken aan je zelfontwikkeling wanneer het jou uitkomt.

Je hebt één heel jaar lang toegang tot de cursus. 

Je kunt op ieder moment met deze cursus beginnen. Goed om te weten: de video’s zijn eerder opgenomen, het is geen live masterclass waardoor je de lessen ieder moment en altijd kan volgen. 

Je hebt een jaar lang de tijd om de online cursus af te ronden. 

Heb je de cursus (of een deel) afgerond en wil je de cursus of een bepaalde les nog een keer terugkijken? Geen probleem, ook na afronding is de hele cursus van begin tot eind nogmaals te volgen. Wil je alleen een bepaalde les nog een keer bekijken? Ook dat kan!

Voor het desembrood heb je een aantal basisingrediënten: (rogge)meel of bloem, water en zout. Voor de glutenvrije variant of voor de andere variaties die genoemd worden in de cursus, staan de benodigdheden in de bijbehorende les. Bijzondere materialen zijn niet per se nodig.

Pak je kans en leer van een echte culinair expert via de delicious.academy! Waar wacht je nog op?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

€ 19,95

Je koopt de cursus via Tijdschriftnu.nl (de webshop van delicious. & Roularta Media Nederland).